Franco Oculista

Braga | Portugal

The intervention was conceived from its start in an innovative way, reflecting a new approach in the conception of commercial spaces. More than a simple retail space, the store was designed as a sort of a lounge space that provides to the customer a unique and individual shopping experience, in a carefully thought out and designed space.

All the attention was focused on the customers and their relationship with the space. We sought to, through some design options and materials choices, a strong identity for this store, but that was able to translate simultaneously a very clean and stripped image. The walls were completely covered with dark cabinets that allowed to “hide” the stock and contributed to strengthen the idea of the store as a tunnel. The heaviest atmosphere was broken by small details of color, materials, patterns or textures, through the various decorative elements that emerge punctually.

Photos: © NUDO