MENU

 Contact 

SEARCH

SEARCH

ADDRESS

_

ca@carvalhoaraujo.com

Largo de Santa Cruz, 506, 1 Andar 

4700-322, Braga Portugal
253 283 580

PRESS

_

dc@carvalhoaraujo.com

- Publishing a project or other subject about CA office.
- Obtaining information about some project for academic purposes or organizing study tours.
- Requesting CA office participation in conferences or other types of events.

PROJECTS

_

jca@carvalhoaraujo.com

- Knowing what and how we work.
- Ordering a project (procedures).
- Proposing some partnership or investment.

APPLICATIONS

_

jobs@carvalhoaraujo.com

- Applications submission for internships, employment and collaborations.

SEARCH

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

EQUIPMENT

Status

Ongoing

Client

Ceará Government

DESIGN TEAM

Carvalho Araújo 

Adriano Peixoto 

Alexandre Branco 

Ana Carolina Moura 

Andria Charilaou 

António Vale 

Gonçalo Fernandes 

Hélder Ferreira 

Ioanna Spanou 

João Lago 

Joel Moniz 

José João Santos 

Margarida Araújo 

Maria Fernanda Farias 

Rodrigo Melo 

Tiago Almeida 

Centro Cultural Cariri
Cariri, Brazil

EQUIPMENT

Status

Ongoing

Client

Ceará Government

DESIGN TEAM

Carvalho Araújo 

Adriano Peixoto 

Alexandre Branco 

Ana Carolina Moura 

Andria Charilaou 

António Vale 

Gonçalo Fernandes 

Hélder Ferreira 

Ioanna Spanou 

João Lago 

Joel Moniz 

José João Santos 

Margarida Araújo 

Maria Fernanda Farias 

Rodrigo Melo 

Tiago Almeida 

Centro Cultural Cariri is an architectural and urban requalification project, located in the plot where the Sagrada Família Seminar was built in 1945 - a religious training center that served the city of Crato, in Brazil. At the beginning of the 70s, the religious teaching unit started to function as Hospital Manoel de Abreu, that served both the seminary neighborhood, nearby municipalities and cities of other states. The hospital is partially closed in 2014, with the building already in a high state of disrepair.


The proposal focused on converting the 58,000 m2 of land into a large cultural space, integrating the existing building as the main volume - where are located the exhibition rooms and the complementary program - and proposing two new buildings - the Theater and the Planetarium - as well as some recreational and sports equipment incorporated in the design of the park. 


The exterior arrangements function as an organizing element for the project. The two large axes proposed form a cross between themselves and the pavement takes on the tone of the local stone. This gesture, in addition to disciplining the ensemble, makes it possible to relate the new constructions to the central building of the old Hospital.


The Theater is located at one end of the transversal axis and consists of six floors. It occupies the place of a precarious construction, adjacent to the main construction, and is connected to it through a pedestrian bridge, highlighting the new construction in relation to the existing one.


The Planetarium is located at the end of the longitudinal axis, next to a second entrance to the park, close to the Grangeiro river. Its location allows to approach some of the program from the center of the park, while valuing the relationship between the urban center and the river bank. 

Image
Image
Image

CARVALHO ARAÚJO