MENU

 Contact 

SEARCH

SEARCH

ADDRESS

_

ca@carvalhoaraujo.com

Largo de Santa Cruz, 506, 1 Andar 

4700-322, Braga Portugal
253 283 580

PRESS

_

dc@carvalhoaraujo.com

- Publishing a project or other subject about CA office.
- Obtaining information about some project for academic purposes or organizing study tours.
- Requesting CA office participation in conferences or other types of events.

PROJECTS

_

jca@carvalhoaraujo.com

- Knowing what and how we work.
- Ordering a project (procedures).
- Proposing some partnership or investment.

APPLICATIONS

_

jobs@carvalhoaraujo.com

- Applications submission for internships, employment and collaborations.

SEARCH

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

EQUIPMENT

Status

Complete

Client

Mário Sequeira

DESIGN TEAM

Carvalho Araújo

Joel Moniz

Alexandre Branco

Ana Vilar

Carlos Vinagre

David Cancela

Gilberto Oliveira

José João Santos

Leandro Silva

Lídia Costa

Nuno Capa

Pedro America

Pedro Mendes

Raul Carvalhais

Sandra Ferreira

Galeria Mário Sequeira
Braga, Portugal

EQUIPMENT

Status

Complete

Client

Mário Sequeira

DESIGN TEAM

Carvalho Araújo

Joel Moniz

Alexandre Branco

Ana Vilar

Carlos Vinagre

David Cancela

Gilberto Oliveira

José João Santos

Leandro Silva

Lídia Costa

Nuno Capa

Pedro America

Pedro Mendes

Raul Carvalhais

Sandra Ferreira

The intervention can be summarized to a gesture. The respect for the place, not in the sense of the landscape, but the inherent habits and attitudes in the “feel“of the place became evident when the building was inserted in an area where the identity principles of the surrounding environment and the strong sense of preservation are cultivated. The project for an art gallery, with all the particularities and needs inherent to a building with such specific uses and functions, enabled it to “live” underground, where it can respond to all the initially proposed requirements. The visual silence maintained on the surface increases the expectation of the observer before the duality of scale that he is faced with: nothing on the surface and much inside. The growing scale of space imposed on the observer as he is introduced into the building, stimulates him and enhances the contrasts of light, color, scale... To complement the simple and elementarity program: a living room, access zones and circulation spaces, which not only enriched the set but also increased the “public” character of the building. The interior space, apparently closed, opens to the outside on the east side and the “unfolding” of what initially might consider constraints, meanwhile utilized as key references, contribute to the formation of a simple idea: an architecture that searchs the release of all the pre-defined formal references and typologies. The awareness of the place, which served as the main orientation of the project refers to a design that favors the rurality of the place; an adaptation to the physical space with which does not interfere, discreet and “silent”, as the building.

Image

CARVALHO ARAÚJO